post id: 17400
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=17400
  
Skeptisk måndag

Vår skeptiska ordbok

Skeptisk ordbok

Skeptiska ämnen

Med tiden har Vetenskap och Folkbildning på den här hemsidan samlat ett imponerande antal artiklar som kortfattat förklarar ämnen som är av intresse för skeptiker. Det kan handla om vetenskap, pseudovetenskap, vidskepelse, myter eller konspirationsteorier. Det är inte menat att vara fullständiga avhandlingar utan något som kan väcka nyfikenhet samtidigt som de försöker vara så objektivt korrekta som möjligt. En del är långa, andra är mer kortfattade och fler tillkommer hela tiden.

Allt ifrån Abrakadabra till Önsketänkande

I skrivande stund omfattar vår skeptiska ordbok över 130 artiklar och inkluderar bidrag från aktiva i föreningen, översättningar från “the Skeptics’ Dictionary” samt inlägg i den här bloggserien som vi kallar “Skeptisk Måndag med VoF”. Man kan i ordboken hitta information om alltifrån slagrutor, UFOn och akupunktur till fysik, kemi och porträtt av kända och okända personer som har betytt mycket (både positivt och negativt) för skeptikerrörelsen. Vi vill se ordlistan som ett levande dokument och tar gärna emot synpunkter och förslag på rättelser och uppdateringar, såväl som förslag på nya ämnen. Detta lämnas enklast via mejl till info@vof.se.

Juluppehåll för Skeptisk Måndag!

Året lider mot sitt slut och vårt Skeptisk Måndag-serie tar nu jullov till i januari. Under tiden vill vi gärna uppmuntra till lite jullektyr i vår skeptiska ordbok, som återfinns här. Klicka gärna på måfå och utforska ämnen, det finns alltid något att lära sig! Vi önskar alla ett avkopplande helg och välkomna tillbaka 2021.
 
Klicka här för att komma till Skeptisk ordbok.
 

Skeptisk måndag med VoF
Varje måndag publicerar vi ett blogginlägg om ett ämne som berör våra intresseområden, dvs vetenskap, pseudovetenskap, myter eller konspirationsteorier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vetenskap och Folkbildning